Det finns en del att tänka på innan man köper en bäddsoffa. Nedan kommer vi nämna några saker du kan ha med dig innan du besöker någon av våra butiker.

Mått:

Det kan vara bra att mäta rummet där soffan ska stå i om det är begränsat med utrymme. Om köpet sker online kan du använda mått filtreringen som du hittar här.

Filtrera på mått

Framåtbäddad eller längsbäddad soffa?

Det finns två typer av bäddar, antingen kan man bädda sängen och ligga på sidan vilket ta mer plats på bredden. Det andra alternativet är framåtbäddade soffor som tar mer plats på djupet. Varför man skulle välja det ena framför det andra är mer än smaksak samt vad som skulle passa i rummet där soffan ska stå.

Tyg:

På vår hemsida har alla våra modeller olika tyger att välja bland. Vill du se ännu mer tyger rekommenderar vi att besöka en av våra butiker.
När det kommer till att hitta rätt tyg så finns det en rad saker att tänka på förutom att tyget ska vara snyggt. Om du vill öka din kunskap eller är intresserad av vad man kolla efter när det kommer till tyger rekommenderar vi att läsa vårt inlägg om material och tyger.

Förvaringsmöjligheter:

När det kommer till förvaringsmöjligheter för sängkläder eller dylikt finns det lite olika alternativt att kolla på som exempelvis:

  • Fotpall eller sittpuff med förvaring
  • Förvaring inuti soffan
  • Förvaringsarmstöd
  • Schäslong, divan eller hörn del med förvaring.

Sittkomfort:

Vill du sitta mjukt eller fast? Dun i sits- och rygg ger en mer mjuk komfort medans kallskum ger en fastare komfort. Finns även även olika densitet i kallskummen, därför känns vissa soffor mjukare än andra trots att båda har kallskum i stoppningen.

Sovkomfort:

Ska du sova i soffan varje dag? Då rekommenderar vi en lite tjockare madrass samt med ett högkvalitativt material i madrassen som exempelvis pocket, kallskum eller memoryskum. Om du är intresserad av att läsa mer om våra madrasser, kan du kika här.

Vad finns det för alternativ till bäddsoffa om man föredrar sovkomfort?

Vi rekommenderar då några av våra sängskåp. Dessa finns i olika storlekar och madrasser. Dessutom går sängskåpen på hjul så du har möjlighet att flytta runt skåpet i hemmet om så behövs.