I detta inlägg kommer vi gå igenom olika madrasstyper att välja bland när det kommer till val av madrass till din bäddsoffa. Resårbotten (bonell och pocket) och kallskumsmadrasser som kan vara rent kallskum, Kallskummet kan även vara en kombination av andra material så som exempelvis memoryskum eller latexskum.

 

Bonellresår:

Bonell är fjädrar som är formade som timglas som ligger tätt inflätande i varandra.  Komforten är mjuk och rekommenderas för sporadiskt användning eftersom man inte får lika bra stöd som pocketresårmadrassen.

Pocketresår:

Om du väljer en resårbotten och ska sova i madrassen frekvent rekommenderar vi pocket framför bonell. Varför? Jo för att enskilda fjädringarna ligger inuti en tunn påse. Detta gör att fjädrarna inte är påverkade av varandra som bonell och du får en jämnare och stabilare tryckavlastning och följsamhet än bonell. Komforten är medel till mjuk, dvs lite hårdare än bonell.

Kallskum

En kallskumsmadrass är rent skum och är lite fastare i sin komfort än resårmadrasser. Varför ska jag välja en kallskumsmadrass? Denna typ av material har en väldigt god ventilation och populär för de personer som svettas eller är varma av sig. Kallskum är även ett väldigt hållbart material.

Kallskum kan ha olika densitet  som mäts i kilogram per kubikmeter. Ju högre HR desto högre densitet och ju mjukare bli skummet.

Exempel på vanliga HR siffror:

HR30: Fast

HR35: medium till fast

HR45: Medium

Dessa valbara alternativen finns på våra bäddsoffor från vårt populära varumärke Dienne.

Memoryskum

Många kallskumsmadrasser har ett toppskikt av annat material. En kallskumsmadrass med ett toppskikt av memoryskum är något vi verkligen rekommenderar. Du får ett material som andas väldigt bra och är mer fast nedtill och upptill får du en madrass som formar sig efter kroppen och förebygger både led- och muskelvärk.

Latexskum:

Latex är ett naturmaterial som kommer ifrån gummiträdet.

Precis som kallskum är detta ett material som är känt för sina höga luft- och fukttransporterande egenskaper.

Nordic memory:

Är en blandning av Bomull/ull och är för den som vill ha det lyxigaste. Denna madrassen hittar du i vår bäddsoffa som heter Diablo, kika här om du vill läsa mer om denna exklusiva bäddsoffa.

Madrasskydd: 

För att skydda din madrass och hålla den i ett bra skikt i många år framöver rekommenderar vi att köpa till ett madrasskydd att ha ovanpå madrassen. Kolla så madrasskyddet är tvättbart.

Tjockleken har betydelse

Förutom själva materialet i bäddmadrassen så har tjockleken en viktig betydelse framförallt när det kommer till bäddsoffor. Ju tjockare desto mer solid och komfortabel blir det. Vi rekommenderar en tjocklek på minst 14cm för en frekvent användning. Ska du sova i bäddsoffan varje dag rekommenderar vi en 17cm bäddmadrass. Exempel på en bäddsoffa som har det är modular serien. 

Det finns däremot en bäddsoffa som har 13-14cm tjocklek som jobbar med oerhört exklusivt material och kanske en av de bästa sovkomfort du kan hitta i en bäddsoffa Diablo. Men rent generellt så har tjockleken betydelse.