Visar alla 10 resultat

Dagbädd

Letar du efter en snygg dagbädd? Då har du kommit helt rätt. Bäddsofflagret har klassiska dagbäddar som kan användas både som gästsäng och som permanent säng. Sofforna har en härlig sittkomfort och trendig design som passar perfekt till ditt vardagsrum för en lite lyxigare känsla. Tidigare betraktades dagbäddar som en möbel för avkoppling för kroppen men har på senare tid utvecklats till en möbel med mer möjligheter. Detta har lett till en mycket användbar möbel för alla boenden, oavsett om du har mycket plats eller trånga utrymmen.

Dagbädd för alla tillfällen

För att göra dagbädden så personlig som möjligt så kan du köpa dagbädden i valfritt tyg och färgkulör, välj det som passar dig bäst. Ett säkert kort kan även vara att välja en klassisk färg som beige eller grå för att sedan sätta din egen prägel på möbeln, exempelvis med plädar och prydnadskuddar som matchar din övriga inredning. En perfekt möbel för avkoppling när du behöver slappna av efter en energikrävande dag på jobbet. Samt en perfekt och lättbäddad säng när det är dags att sova eller när du har gäster på besök.

Att välja dagbädd

Vi har ett brett utbud av olika modeller som passar olika syften. Om du söker efter snygg en dagbädd med singelbädd för gäster så har vi detta. Om du hellre söker en dagbädd med maximalt bäddmått och möjlighet för två permanenta sängar så har vi även det förslaget. Vi erbjuder även möbler med förvaringsmöjligheter som lämpar sig bra till gästrummet eller kontoret.

Futonsoffor

Nolis

15,495kr

Futonsoffor

Puri dagbädd

11,750kr

Okategoriserad

Repose daybed

13,995kr
-17%

Okategoriserad

Siesta dagbädd

9,995kr
-24%
Leverans: Finns i lager

Snabb leverans!

Sigmund

9,395kr

Bäddsoffa med förvaring

Vanadis daybed

10,195kr

Varje natt bädd

Ghia

12,295kr
-9%

Futonsoffor

Rollo Dagbädd

7,795kr

Framåtbäddade soffor

Nicla

13,595kr
-18%

Varje natt bädd

Zeal

6,795kr

Vad är en dagbädd?

Man kan beskriva en dagbädd som en möbel kombinerad av två standard möbler. Det vill säga en blandning av en säng och en soffa. Men i en och samma möbel. Många tänker att den här möbeln är klumpig eller opraktisk just pga att den är som två möbler. Men tvärtom, en dagbädd är ofta mindre än både en soffa och en säng eftersom designen brukar vara enkel och elegant. Trots det så är bädden minst lika skön att slumra till i som en soffa.

Förutom det, så är denna kombinerade möbel ett snyggt inslag i rummet. Den är förutom praktiskt också en snygg inredningsdetalj, med en känsla av lyx i hemmet. En perfekt möbel när man vill lägga sig ner med en bra podcast i öronen och vila en stund. På 50-talet var det väldigt vanligt med en dagbädd i sitt hem och nu på senaste åren har trenden kommit tillbaka. Vilket inte är så konstigt eftersom en dagbädd är en väldigt funktionell möbel. Den kan användas på flera olika sätt och i vilket rum som helst.

Du kan tillexempel använda den som extra soffa för fler sittplatser i vardagsrummet på dagen. För att senare på kvällen bädda den som en säng för dina natt gäster. Du behöver alltså inte bädda upp hela soffan som du gör med en bäddsoffa. Istället bäddar du på dagbäddens raka yta. En dagbädd är alltså mer lik en säng att sova på eftersom du ligger på ett rakt underlag. Perfekt om man inte har plats för en extra säng att vika ut varje gång någon ska sova över.

I ett litet barn rum kan man använda dagbädden som soffa på dagen.  Använd mysiga kuddar och filtar som ryggstöd. På dagen kan barnet utnyttja dagbädden för att sitta och läsa sagor eller spela spel osv. Sedan på kvällen bäddar man den så kan barnet använda dagbädden som sin säng hela natten. Då behöver du bara en möbel som tar plats i ett litet rum. Det finns dagbäddar med förvaringsmöjlighet under. Riktigt smart att förvara barnets sängkläder i på dagen.

Utseende, design och konstruktion

Designen på en dagbädd är i regel mer lik en säng än en soffa.  Dagbädden brukar vara mer rak och enkel på sittdynan/underlaget/madrassen. Även om det såklart kan variera. Tillskilland från en soffa så brukar en dagbädd inte heller ha något ryggstöd. Många tror att en dagbädd och en schäslong är samma sak men det stämmer inte riktigt. En schäslong kännetecknas av sitt asymmetriska ryggstöd och den har ofta ett armstöd. Eftersom en dagbädd inte kännetecknas av något specifikt ryggstöd så är den heller särskilt lik en schäslong.

Utseendet på en dagbädd är ofta minimalistiskt, stramt och enkelt. Men även här kan det variera. Det finns ett utseende för alla smaker. Från exklusivt och trendiga till mer fokus på praktiskt detaljer. Som i exemplet ovan, förvaring för sängkläder under bädden.

Vilken ska jag välja?

Det finns en uppsjö av olika varianter på dagbäddar. Ta dig tid att leta efter vilken som passar dina önskemål utifrån, storlek, design, pris osv. Ett tips är att fundera över vilken stil du gillar på övriga möbler i ditt hem. Ska den nya möbeln stå intill något av de befintliga möblerna? Som en förlängd soffa eller kanske som en egen möbel i en stor hall? Vill du att dagbädden ska matcha övriga hemmet eller kanske tvärtom, ska dagbädden bli det som "bryter av".

Konstruktion

Oavsett vilket sätt bädden främst ska användas så är det alltid bra att välja en stabil konstruktion. Och att material osv till bädden är av bra kvalitet. Det ger en mer avslappnad känsla när du sitter eller ligger på bädden. Väljer du en dagbädd av kvalitet sover du eller dina gäster också bättre på den. Eftersom madrassen då är av bättre kvalitet. Madrassen kanske inte är som en kontinentalmadrass men snudd på, nästan lika bra. Att välja en stabil och robust dagbädd gör också att den kommer hålla under en flera år. Perfekt, både för miljön och för din plånbok.

När det gäller storlek på den här möbeln så finns det några standard mått. Men i övrigt så är det väldigt olika mått på dem. Fördelen med det är att du kan hitta en som passar just dina mått i hemmet. Även om du har begränsat med plats.

Klädseln

Olika tyger/material har varierande hållbarhet. Vissa är mer ömtåliga och går lätt sönder, blir fläckiga eller får noppor på sig. Ska möbeln stå i barn rummet eller om barn ska använda den är det bra att leta efter en klädseln som är lätt att rengöra. Antingen genom att bara torka av eller att kunna ta av och tvätta. Vi rekommenderar att alltid kolla på tygets martindale. Martindale mäter tygets slitstyrka, ju högre desto bättre.

Pris

Det finns ett stort utbud av dagbäddar att välja på marknaden. Med andra ord finns det således också mycket olika prisklasser. Designmärken eller special handgjorda för dina önskemål ligger högre i pris.