Visar alla 9 resultat

Sittpuffar i olika stilar och färger

Här nedan finner du ett noga utvalt sortiment av sittpuffar. Du kan hitta traditionella, moderna men även roliga puffar för att ge rummet den där lilla extra detaljen. Oavsett vilken stil du har så kommer du hitta den rätta sittpuffen just för dig. 

Så väljer du rätt sittpuff för dig

Möbler är väldigt spännande samt kul och kan lyfta hela ditt rum. En sittpuff kan helt enkelt vara till stor nytta och kan förgylla det där lilla extra i vardagen. Däremot finns det en rad olika saker man kan ha i åtanke när man väljer rätt sittpuff. Nedan listar vi några aspekter att ha med sig innan du trycker på köpknappen.

Design/inredning

Sittpuffar är ett utmärkt sätt att komplettera dina andra möbler. Det finns en mängd olika färger, mönster och material, så du kan hitta den perfekta puffen för dig. Sittpuffar är även väldigt mångsidiga. Du kan sitta skönt i den, vila dina ben på den samt som som ett soffbord.

Tyg

När det gäller sittpuffar finns det några saker att tänka på när du väljer rätt tyg. Den första är komfort. Du kanske vill ha ett tyg som är mjukt och plyschigt, men som ändå ger stöd. En annan sak att tänka på är hållbarhet. Du vill ha ett tyg som tål slitage, särskilt om du har barn eller husdjur. Slutligen vill du välja ett tyg som är lätt att rengöra. spill och fläckar är oundvikliga, så du vill ha ett tyg som inte förstörs av dem.

Det finns en mängd olika tyger att välja mellan. Vill du ha en mer skrynklig look så skulle linnetyget vara ett bra alternativ. Vill du ha lite mer färgskiftningar och glänsande tyg, rekommenderar vi ett tyg som är gjort på sammetstrådar, här är det bara fantasin som sätter stopp. I slutändan är det rätta tyget för din sittpuff det som uppfyller alla dina behov och preferenser.

Stoppning/komfort

Vill du ha en mjuk komfort eller en mer fastare komfort? Det har med själva stoppningen i sittpuffen att göra. Vissa  har en duntopp för en mer mjuk komfort, medans kallskum kan ge en fastare komfort. Det man kan ha i åtanke är att det i många fall kan vara mer jobb om man har en väldigt mjuk komfort framförallt om det är dun.

Storlek

Sittpuffarna finns i olika storlekar och former. Vill du ha en mindre och mer flexibel eller en stor och tung? När man tänker på sittpuffar så är det oftast i den runda formen. Men det finns även fyrkantiga eller mer triangelformade också om detta skulle passa dig bättre.

Själva höjden på kan vara viktig om du ska ha den som en förlängning av din soffa. Du vill att höjden ska vara i ungefär samma höjd som sitthöjden på soffan/fåtöljen för maximal komfort. Om den ska vara fristående spelar inte höjden lika stor roll. Är det en lång person rekommenderar vi en högre sittpall, medans en kortare person kan ha en lite lägre sittpuff.

Med förvaring eller utan?

En sittpuff kan ha mängder med användningsområden och kan vara väldigt flexibel. Vill du ha den endast som en sittplats, eller ska det vara ett skönt benstöd? Sist men inte minst är ju om du skulle behöva förvara sängkläder eller dylikt. Kolla då in vårt sortiment, fotpall med förvaring.

Läs mer

Fotpallar

Canberra

4,350kr

Sittpuffar

Sittpuff rund

3,295kr

Sittpuffar

Sittpuff kvadrat

3,295kr

Sittpuffar

Pauke Pouf Ø50

1,470kr

Sittpuffar

Triangular Pouf

2,125kr
-12%

Sittpuffar

Store sittpall

Från: 1,250kr Från: 1,100kr

Sittpuffar

Pauke Pouf Ø62

2,475kr

Förvaringsmöbler

Cornila

6,155kr